Hvilken melodi er egnet til en bryllupssang?

En hvilken som helst simpelt opbygget, taktfast melodi kan bruges. Helst lidt munter, men ikke for hurtig. Det kunne f.eks. være "Love Me Tender", "Vimmersvej", "Vi skal gå hånd i hånd", "Hammer, hammer fedt" eller "Du må få min sofacykel".

Hvis det er melodien, der er vigtig, og du ønsker at bruge en yndlingsmelodi, der måske kan være svær at synge i en stor forsamling, så lav om på konceptet. Få to-tre personer til at synge den for selskabet i stedet for – det kan være et forfriskende og afslappende indslag.

Melodier med omkvæd lægger også op til anderledes udførelser. Lad en forsanger synge versene og alle synger omkvæd, så bliver der lidt liv i kludene. En meget velegnet melodi til dette er "Det ´ vores bryllupsdag i dag" eller måske "Du er min øjesten".

Kan man som gæst medbringe en sang til brylluppet?

Det korte svar er ja, man kan godt medbringe en sang til brylluppet. Det kan ovenikøbet være at foretrække frem for en tale. Til en bryllupsfest er der nemlig traditionelt mange taler, så har du noget på hjerte, så sig det med en sang – i hvert tilfælde, hvis det er noget, du gerne vil have brudeparret husker.

Hvis du har et budskab, du gerne vil have brænder igennem, skal du lave, eller få lavet en personlig festsang og festsange forfattes her.

Hvis du bare vil komme med et underholdende indslag, så kan du fint finde en færdig sang, der kan bruges. Jeg vil dog anbefale dig at kontakte en eventuel toastmaster først, hvis du bare vil lave sjov. Det kan nemlig meget vel være, at der er rigtig, rigtig mange taler, festsange og andre festlige indslag i forvejen, og du bør så overveje, om det er nødvendigt at tage noget med overhovedet.