Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Guide til at vælge den helt rigtige forlovelsesring og vielsesring

Bryllup, en stor dag i begge jeres liv og derfor skal alt gerne være helt perfekt. Der er meget, der leder op til den store dag. Først skal én af jer fri til den anden og til det skal man bruge den helt rigtige forlovelsesring. Denne forlovelsesring skal gerne passe med vielsesringen og sammen udgøre et symbol på jeres kærlighed. Vi har derfor lavet denne guide, med overvejelser man skal gøre sig inden man vælger forlovelsesring og vielsesring. Du kan læse mere her og blive inspireret til det helt rigtige smykke.

Guide til forlovelsesringe

Forlovelsesringen er ofte den ring, som får mest opmærksomhed. Her spiller diamanten ofte en stor rolle. Der findes mange forskellige diamanter - de kan have forskellige farver, størrelser og former. Du kan med fordel prøve dig frem og se hvad passer til dig og dine behov. Det er også vigtigt, at tage højde for hvor meget slid ringen vil blive udsat for. Du kan med fordel vælge en ting hvor stenen ikke stikker så meget ud, hvis du er meget aktiv og bruger dine hænder meget, da der derved er en mindre risiko for at stenen falder ud. 

Ønsker du en ring, hvor stenen ikke stikker meget ud, kan en kanalindstilling være en løsning. En kanalindstilling vil sige, at der skæres en lille kanal i ringen hvor stenen sidder. På den måde er de mere sikre mod slid. Ønsker du en helt unik ring, hvor der med sikkerhed ikke findes to ens, kan du med fordel vælge at få sat en rå diamant i ringen. Da ingen rå diamanter er ens, er du sikret en unik ring. Disse diamanter slibes heller ikke på samme måde som ‘normale’ diamanter og derved skabes ringen rundt om diamanten. 

Den helt rigtige vielsesring

Vielsesringen er mindst lige så vigtig som forlovelsesringen. Begge ringe skal gerne bæres hver dag resten af jeres liv og derfor kan det være en idé at tænke over komforten ved ringen. Stil dig selv spørgsmålet: Kan jeg holde ud at have dem på hver dag? 

Da du højst sandsynligt kommer til at bære begge ringe på samme tid, er det vigtigt at de passer sammen - både i størrelse og design. Igen anbefaler vi, at du prøver en masse forskellige design og størrelser, for at finde det rigtige match. Et råd er at sørge for, at din smykkedesigner har en garanti, så ringene kan blive ændret i størrelsen, hvis det er nødvendigt, blive repareret og renset efter behov. 

Det komplette look

Der findes et hav af ringe i mange design, størrelser, farver og materialer. I forlængelse af valg af sten, kan det også være en god idé at undersøge, hvilket materiale ringene bør være i. Guld, hvidguld, rosaguld, platin - mulighederne er mange. Igen skal du overveje hvor meget slid ringen vil blive udsat for. Et stærkere materiale kunne fx være platin eller wolfram. 

Som den sidste finessé, kan du sætte dit eget unikke præg på ringen med en finish. Det kunne fx være højpolering, et sandblæst look eller måske et hamret look. Det kunne være en idé til mandens ring, da et hamret look kan give et mere maskulint look. 

Find endnu mere bryllupsinspiration her.